Många webbutiker använder olika typer av koder för marknadsföra sitt utbud. Koderna kallas ofta rabattkoder eller kupongkoder. Som konsument kan man göra riktigt bra fynd genom att utnyttja butikerna olika rabatter och kuponger.

Det finns många sätt att hitta koder till olika butiker. Ett sätt är att anmäla sig till butikerna olika typer av nyhetsbrev. Då får man löpande mejl med aktuella rabatter som man kan utnyttja. Nästan alla butiker skickar ut nyhetsbrev så det är ett smidigt sätt att hålla sig uppdaterad om de senaste erbjudandena. En butik som jobbar mycket med nyhetsbrev är Ellos, de skickar löpande ut mejl med rabattkoder som gäller på deras sida. Även CDON och Nelly jobbar mycket med koder via nyhetsbrev. Nackdelen är dock att man ofta får väldigt många mejl, det kan bli väldigt mycket i inkorgen att hålla reda på. Man kan också prenumerera på butikernas RSS flöde, följa på Facebook och Twitter. Men om man är en storshoppare så kan det bli många källor att följa.

En alternativ metod är att bevaka en eller flera rabattkodssajter, följa deras RSS, på Facebook, Twitter eller besöka deras sajt då och då. Det finns en hel del sajter som är duktiga på uppdatera och ha aktuella koder. En ny sajt som har en bra bevakning på aktuella koder är rabattkod.club. De publicerar löpande nya och attraktiva erbjudanden på deras sida. De listar alla stora svenska webbutiker och presenterar alla koder i ett snyggt och enkelt gränssnitt. Man hittar snabbt bra deals hos Zalando, Lenson, Babyshop, DesignOnline, Stayhard och många fler. Att välja att bevaka en samlingsplats för kan vara lönsamt. Ofta dyker det upp riktiga fynd på produkter med rejäla rabatter.

När man väl har en rabattkod som man vill utnyttja så använder man i butikens kassa. Ofta finns ett fält där man anger koden och får rabatten på slutpriset. Om det finns kuponger att utnyttja är det nästan alltid värt att leta reda på den; att få 30-40% rabatt på produkter som kostar flera tusen för några minuters jobb är väldigt tillfredsställande. Man kan spara mycket pengar genom att handla när det finns bra erbjudanden på det man önskar att köpa. Och med den ökande konkurrensen på Internet så kommer antalet kuponger troligtvis att öka eftersom det är ett bra sätt att locka till köp. Det är bra för oss konsumenter och leder till bättre affärer. Hoppas att tipsen kan vara till nytta och att det leder till ett riktigt bra köp där alla parter är nöjda.