Att hyra bil i USA är enkelt och smidigt. Det är billigt att hyra och bensinen kostar mindre än i Sverige. Det finns en del företag att välja på men inte så många. Pga av hårda regler vid avbeställning av hyrbilar kan endast de stora företagen erbjuda bilar. Man kan som kund avbeställa bilen utan kostnad fram till den tid bilen skall hämtas ut vilket innebär att företagen tar stora risker.

Bästa sättet att hitta hyrbil i USA är att söka på nätet på en sajt som jämför olika bolag och deras villkor. Ett sök och få erbjudanden från olika bolag sparar tid och gör bokningen enkel. De stora bolagen har liknande villkor vilket gör att man välja utifrån pris utan att behöva oroa sig företagens rykte och renommé. Att hämta på ett ställe och lämna på ett annat går ofta väldigt. t.ex. om ni köra genom hela USA från öst till väst. USA är bilens land så oavsett vart man ska så kan bilen vara ett bra alternativ. Kontrollera försäkringsvillkoren noga så att självrisken inte blir för stor. Om det känner dig osäker så ta en extra försäkring med självriskeliminering.
Vägarna i USA är i bra skick. Det går enkelt att köra och alla avfarter är tydligt skyltade. Men ibland kan det finnas väldigt många avfarter så en GPS är att rekommendera, helst i stora städer. Med mycket trafik och många val kan det bli lite stressigt att hitta rätt, då kan GPS’en lugna och vara till stor hjälp. De finns väldigt betalstationer utan de flesta vägar är gratis att köra på. En del vägsträcker är lite äldre och av betong men generellt är vägarna bra och sköna att köra på.
När man kör i USA bör man följa alla trafikregler. Det finns måna Poliser i farten och de tvekar inte att skriva ut böter eller driva ärende till domstol. Många mindre orter använder trafikövervakning för att finansiera polisen och annan verksamhet, så de kan vara pigga på att skriva ut böter för att dra in pengar. Börja inte tjafsa med polisen utan gör som de säger och betala din böter om du vet att du gjort fel. Börjar man bråka kan man få följa med till stationen vilket bara tar en massa tid.