Trycket på resor till  Costa del Sol och orter som Málaga, Marbella, Fuengirola, Torremolinos och Benalmádena ökar enligt statistik från Ving. Populärast är Malaga som har ökat mest av alla.

Malaga är ett resmål som har mycket att erbjuda, bad och sol men också stadens puls, sevärdheter och shopping. Malaga och de senaste åren satsat hårt på att utöka utbudet av aktiviteter i staden. Numera kan man enkelt spendera ett antal dagar i staden och det finns ingen brist på saker att göra. Mer tips på aktiviteter och att göra kan du hitta här. Ett bra sätt att ta sig runt i Malaga och på  Costa del Sol är med bil. Enklast kan vara att hyra en bil på flygplatsen som man sen använder för att ta sig runt. Priserna på hyrbilar är mycket låga pga den stora konkurrensen mellan bolagen. På flygplatsen finns det över tio bolag som konkurrerar om dig som kund. Göra en sökning först hemma i Sverige för att kolla upp prisbilden. En bra sajt för att kolla upp priser på en hyrbil i Spanien är hyrabilspanien.se. Där kan du hitta priser från alla bolagen som finns i Malaga som t.ex. Hertz, Centauro, Delpaso, Goldcar, Budget, Thrifty, Firefly, Record, InterRent, Cooltra Scooter, Marbesol, Autos Menorca, Drivalia, La Palma 24, CICAR, Atesa, Europcar, Flizzr, Niza, OK Rent a Car, Autos Valls, Solmar mfl

Men det är inte bara Málaga som ökat utan är även resmål som Alicante och Costa Blanca har ökat i popularitet. Till de resmålen har antalet bokningar hos Ving ökat med 35 procent jämfört med samma period förra året. Spanien är ett riktigt hett resmål som lockar turister med sitt vackra och varma väder. Landets stora satsningar på infrastruktur och hotell börjar ge ett resultat i statistiken för antalet bokade resor. Något som Spanien kan behöva med tanke på det tidigare ekonomiska läge som landet befunnit sig i. Mer turister ger mer valtuta och ökar möjligheterna att landets ekonomi förbättras de närmsta åren. Vi svenskar verkar inte få nog av Spanien och vårt resande kommer troligtvis att öka ännu mer de närmsta åren. Och det är kul att Spaniens städer börjar växa och att inte alla bara åker till Kanarieöarna och de klassiska charteröarna. Landet har mycket att bjuda på och fastlandet kan erbjuda en rik historia med fantastiska sevärdheter som gör att man kan få uppleva en fantastisk semester. Enkelheten är också en viktig faktor med dagliga avgångar med flyg är landet lättillgängligt och priser på resan blir mindre.