www.trumlektion.se6229Trumlektion.se är en webbplats som har funnits sedan 2012. Den riktar sig både mot nybörjare och erfarna trummisar.  På webbplatsen finns en nyhetssektion så att besökaren kan hålla koll på vilka övningar och liknande som är aktuella. Under webbplatsens olika sidor finns diverse material samlat och du kan bland annat ta del av teknikövningar, trumnoter och trumkomp. Det finns även en sektion där olika filmklipp som förtjänar uppmärksamhet läggs upp. Trumlektion har dessutom en egen YouTube-kanal och många av klippen som finns där visas även på trumlektion.se.

Vill man lära sig spela trummor bör man ha en stor portion tålamod. Det kan ibland vara frustrerande att få makten över simultankapaciteten. Men på sikt kan problemet lösas med bra övningar. Trumlektion lägger därför stor vikt vid teknikövningar och försöker anpassa övningarna så att de kan spelas av både nybörjare och erfarna.

På trumlektion.se finns det även allmän information om trummor. Exempelvis ges en genomgång om hur man bör stämma trummor och vad man bör tänka på när man ska köpa trumstockar. Det finns även en sektion där det ingående beskrivs vad trummor faktiskt är och vad de består av. Förmodligen kan det ge vägledningen när det är dags för att köpa trummor.